Alles op een rijtje: uitwisbare notitieboekjes

Steeds vaker zien we ze in het dagelijks leven voorbij komen: uitwisbare notitieboekjes. Ontzettend handige boekjes, met geen bladzijden van papier maar van herbruikbaar materiaal. Zoals steenpapier, waar de boekjes van MOYU van gemaakt zijn. Duidelijk anders dan de boekjes van Correctbook en Bambook. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen? We zetten het voor je op een rijtje.

Afbeelding

Wissers klaar? Wissen maar!

Laten we beginnen met het uitleggen wat een uitwisbaar notitieboek eigenlijk is. Op zich zegt de naam het al: het is een notitieboek waarbij de notities uitgewist kunnen worden. De pagina’s gebruik je vervolgens weer voor nieuwe aantekeningen, tekeningen, lijstjes: wat je maar wilt.

De bladzijden zijn gemaakt van speciaal whiteboard papier of steenpapier. Om in het boekje te schrijven, heb je een speciale pen nodig. Schrijf je met een gewone balpen in het boekje, dan is het helaas voor altijd. Zorg dus dat je altijd de bijgeleverde pen gebruikt. Pen op? Dan is deze gemakkelijk opnieuw te bestellen.

Met het bijgeleverde doekje veeg je de pagina’s gemakkelijk schoon. Of gebruik een licht vochtige doek. Voila: ruimte voor nieuwe aantekeningen.

Het grootste voordeel van een uitwisbaar notitieboek: geen papierverspilling. Goed nieuws!

Afbeelding

Alles in de cloud

Het handige van een papieren notitieboek is het feit dat je de aantekeningen altijd bij de hand hebt. Gelukkig kan dat met een uitwisbaar notitieboek ook. Bij zowel Bambook als Correctbook hebben ze een app ontwikkeld waar je alle aantekeningen in bewaard. Je scant de pagina’s en ze zijn voor altijd opgeslagen in de cloud. Heb je direct alles digitaal beschikbaar om alles uit te werken en te delen. Handig!

Nu je weet hoe een uitwisbaar notitieboek werkt en wat de voordelen zijn, is het tijd om de grote drie uitgebreid(er) aan je voor te stellen: Bambook, Correctbook en MOYU.

Afbeelding

Bambook

In 2014 begon het avontuur van Bambook. Sindsdien zijn ze uitgegroeid tot een van de populairste leveranciers van uitwisbare notitieboeken. De boekjes zijn verkrijgbaar in diverse formaten: A4, A5 en A6. De kaft is gemaakt van bamboe of FSC-gecertificeerd karton. De bamboe kaft is te graveren, de soft cover van karton is te voorzien van een fill colour bedrukking. De binnenkant is zelf samen te stellen. Daarvoor heb je de keuze uit verschillende soorten pagina’s, waaronder gelinieerd, geruit of to-do lijst. De Bambooks worden in elkaar gezet in een sociale werkplaats in Ede.

Impact op de wereld: ontbossing tegengaan

Voor elke verkochte Bambook wordt er een boom geplant op Madagaskar. Je gebruikt al geen papier én je zorgt voor extra bomen. Win-win.

Afbeelding

Correctbook

Van pocketformaat tot A4: een Correctbook is verkrijgbaar in verschillende maten. De kaft is gemaakt van gelamineerd papier en is full colour te bedrukken met een eigen ontwerp. Voor de inhoud van het boekje zijn acht verschillende ontwerpen te kiezen, o.a. gelinieerd en geruit. Is een pagina niet meer te gebruiken of wil je toch een to-do lijst toevoegen? De Correctbooks zijn zo ontworpen dat je gemakkelijk pagina’s toevoegt of vervangt. De boekjes in Nederland komen uit Den Bosch, de boekjes die in Afrika worden verspreid worden daar lokaal geproduceerd.

Impact op de wereld: analfabetisme de wereld uit helpen

Het merk Correctbook is geboren vanuit een nobel doel: analfabetisme de wereld uit helpen en daarmee armoede. Want als je kunt lezen en schrijven, nemen de kansen in het leven flink toe. Voor elke verkochte Correctbook, krijgt een kind in Afrika drie maanden toegang tot dezelfde schrijfwaren. Het doel voor 2023: 1 miljoen kinderen in Afrika een jaar lang te voorzien van schrijfmateriaal.

Afbeelding

MOYU

MOYU pakt het net even anders aan dan Bambook en Correctbook. De pagina’s in hun uitwisbare notitieboeken zijn gemaakt van steenpapier. He, papier gemaakt van steen? Jazeker: er komt geen boom aan te pas. Kalksteen wordt vermengd met kunststof, met als resultaat steenpapier. Een product dat oneindig te recyclen is.

Het MOYU notitieboek is verkrijgbaar in A4, A5 an A6 formaat. Op dit moment is er nog geen speciale app ontwikkeld om de notities in te bewaren. Het steenpapier wordt ontwikkeld in Taiwan, het bedrukken & binden van de boekjes gebeurt in Nederland.

Impact op de wereld: ontbossing tegengaan

Het feit dat er geen papier aan de productie te pas komt, betekent dat er geen bomen gekapt worden voor dit product. Daarnaast plant MOYU voor elk verkocht product een boom in Kenia, in samenwerking met Trees for Kenya. Tot nu toe zijn er al ruim 145.000 bomen geplant.

Dit artikel is niet geschreven om het beste uitwisbare notitieboek aan te wijzen, maar om je een beter idee te geven van de opties. Zowel Bambook als Correctbook en MOYU zijn merken met een specifieke missie, die dat realiseren door een duurzaam product aan te bieden. Een product dat een goed alternatief biedt voor papieren notitieboeken. Wij zijn fan van alledrie de merken. Welke de beste optie voor jou is, is helemaal afhankelijk van je doel & je wensen.

Alle drie de uitwisbare notitieboeken zijn te personaliseren met je eigen ontwerp. Een perfect geschenk voor je relaties. Maar ook om een nieuwe collega mee te verwelkomen. Of die nieuwe samenwerking mee te vieren. Een veelzijdig geschenk, waar je impact mee maakt. Niet alleen op de ontvanger: ook de wereld wordt er een stukje mooier van.

Meer weten? Neem contact met ons op. Of vraag gemakkelijk via de site een offerte aan. Zo simpel is het.

 

 • Usp 1
  • Icon (Afbeelding)
  • Usp tekst
   • Duurzaam assortiment
   • Keuze uit een ruime collectie
 • Usp 2
  • Icon (Afbeelding)
  • Usp tekst
   • Persoonlijk advies
   • Onze experts helpen graag
 • Usp 3
  • Icon (Afbeelding)
  • Usp tekst
   • Digitale drukproef
   • Jouw ideeën komen tot leven
 • Usp 4
  • Icon (Afbeelding)
  • Usp tekst
   • Groene geschenken
   • Maak indruk met je geschenk