Zo kies jij je duurzame relatiegeschenk

De wereld van de relatiegeschenken is in volle ontwikkeling. Geloof ons, we zitten er namelijk middenin. Het aanbod wordt diverser en vooral een stuk duurzamer. Dat zit ‘m in het gebruik van duurzame materialen, maar ook in de kwaliteit van de producten. Want hoe langer je een product gebruikt, hoe duurzamer het is.

Het kan zijn dat je niet precies weet waar je op moet letten als je op zoek bent naar een duurzaam relatiegeschenk. Iedereen heeft namelijk een eigen interpretatie bij het woord ‘duurzaam’. We geven je vijf manieren om duurzaamheid in je keuze mee te nemen.

Afbeelding

Relatiegeschenken gemaakt van duurzame materialen

Steeds meer relatiegeschenken worden gemaakt van duurzame materialen. Daarmee bedoelen we materialen die weinig tot geen impact op het milieu hebben, gemaakt zijn van restafval of waarbij organische grondstoffen worden gebruikt.

Een goed voorbeeld is plastic gemaakt van suikerriet. Suikerriet is een restproduct van de oogst van de suikerrietplant. De suikersap en melasse die overblijven na de oogst, worden uiteindelijk omgezet in bio-polyethyleen. Met deze basis wordt vervolgens plastic gemaakt, dat wordt gebruikt voor diverse producten.

Het grote voordeel van deze bio-plastic: het kost een stuk minder CO2 om te verwerken dan aardolie. Daarbij wordt er een restproduct gebruikt, dat anders weggegooid zou worden.

Naast producten van suikerriet zijn producten gemaakt van kurk, hout, jute hennep, rPET en biologisch en/of gerecycled katoen een duurzame keuze.

Op onze pagina over duurzame materialen vertellen we meer over al deze materialen.

Afbeelding

Geef een geschenk dat lang meegaat

Diverse onderzoeken geven aan dat mensen het liefst een geschenk ontvangen dat nuttig is en ze lang kunnen gebruiken. Vooral een lange levensduur draagt bij aan de duurzaamheid van het product. Hoe langer het mee gaat, hoe minder snel het op de afvalberg verdwijnt

Een product wat je steeds weer opnieuw gebruikt, is het uitwisbare notitieboek. De schriften van zowel Correctbook als Bambook zijn gemaakt van speciale pagina’s, die telkens je telkens opnieuw beschrijft. Dat scheelt een hoop papier!

Afbeelding

Cadeaus met een tweede leven

Het is super goed dat er steeds meer manieren ontstaan om nieuwe producten te maken van duurzame grondstoffen. Nóg beter is het als producten gerecycled worden. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Dat komt omdat niet alle producten gerecycled kunnen worden. Of het proces om te recyclen is vrij ingewikkeld.

Laten we als voorbeeld kleding van gerecycled katoen nemen. Hiervoor wordt pre-consument en post-consument gerecycled katoen voor gebruikt. Pre-consument betekent dat het katoen eerst restafval was in de productie van bijvoorbeeld kleding. Denk daarbij aan snijafval. Post-consument betekent dat de textiel al een keer gebruikt is, vervolgens teruggebracht is tot garen en weer opnieuw gebruikt. Vooral dit laatste is niet altijd gemakkelijk, omdat er vaak meerdere materialen in textiel gebruikt wordt. Het proces om de katoen eruit te filteren, is ingewikkeld en vaak kostbaar.

Met betrekking tot het recyclen van producten, gaan we graag de uitdaging aan. Zo hebben we samen met de KNRM tassen ontwikkeld, gemaakt van oude reddingspakken. De reddingspakken voldeden niet meer aan de voorschriften om gebruikt te mogen worden. In plaats van de afvalberg, zijn ze naar een naaiatelier gebracht. Daar zijn er stevige, nieuwe tassen van gemaakt. Recyclen op z’n best!

Afbeelding

Denk aan mens & milieu

Leuk dat een T-shirt gemaakt is van biologisch katoen, maar hoe zit het met de rest van de productieketen? Er komt namelijk nogal wat bij kijken. Om er zeker van te zijn dat het gehele proces op de juiste manier gebeurt, zijn er verschillende keurmerken in het leven geroepen.

Een van de belangrijkste op het gebied van textiel is GOTS, oftewel Global Organic Textile Standard. Zij stellen hoge eisen aan alle onderdelen van de textielketen: van de katoenoogst tot aan de verpakking. Ook arbeidsomstandigheden van de medewerkers & dierenwelzijn spelen daarin een belangrijke rol. Onder andere de kleding van Neutral en Continental Clothing is GOTS gecertificeerd.

Benieuwd naar de certificaten en keurmerken van een bepaald product? Vraag het ons vooral. We vertellen je er graag meer over.

Afbeelding

Geef het door

Hoe mooi is het als je met jouw duurzame relatiegeschenk anderen stimuleert om duurzamer te leven. Om een gewoonte aan te passen, alleen omdat jij het perfecte product hebt gegeven. Want uiteindelijk moeten we het met z’n allen doen.

Een product waar ons hart sneller van gaat kloppen, is de Boc’n’Roll. Deze sandwich wrap is perfect te gebruiken om je lunch of een snack in mee te nemen. En de volgend dag weer. En de dag erna weer. Even een doekje erover, en de Boc’n’Roll is weer klaar voor gebruik.

Stel je voor hoeveel boterhamzakjes en (aluminium)folie de ontvanger van jouw Boc’n’Roll bespaart.

 

Er zijn dus meerdere manieren om voor een duurzaam cadeau te kiezen. En het assortiment en de mogelijkheden groeien maar door! We kunnen ons voorstellen dat het lastig kiezen is. Gelukkig zijn wij er om je te helpen. Neem contact met ons, samen komen we verder.

 

 • Usp 1
  • Icon (Afbeelding)
  • Usp tekst
   • Duurzaam assortiment
   • Keuze uit een ruime collectie
 • Usp 2
  • Icon (Afbeelding)
  • Usp tekst
   • Persoonlijk advies
   • Onze experts helpen graag
 • Usp 3
  • Icon (Afbeelding)
  • Usp tekst
   • Digitale drukproef
   • Jouw ideeën komen tot leven
 • Usp 4
  • Icon (Afbeelding)
  • Usp tekst
   • Groene geschenken
   • Maak indruk met je geschenk