Duurzame kleding

Ben je op zoek naar duurzame kleding ter ondersteuning van je marketingactiviteiten? Wij bieden een uitgebreid assortiment eco kleding in onze online catalogus. Hierin vind je onder andere duurzame kinderkledingt-shirtspolo’ssweaterssportkleding en duurzame caps.

1–20 van 198 resultaten

Array ( [0] => 6113 [1] => 10374 [2] => 8495 [3] => 6098 )

Bedrukken

Een groot deel van onze eco kleding kan op verschillende manieren worden voorzien van je logo of boodschap. De lijnen naar onze kleding drukkerij zijn kort, wat zorgt voor een snelle service van kwalitatief hoogwaardige producten. Wij adviseren je hier graag bij het kiezen van je bedrukking of borduring.

Materialen

De duurzame kleding die wij in ons assortiment voeren wordt gemaakt van verschillende materialen. Hieronder een overzicht met daarbij een korte uitleg.

Biologisch katoen

Biologisch katoen wordt geteeld zonder het gebruik van landbouwgif. Dat is een grote verbetering voor zowel het milieu als de gezondheid van de katoenplukkers en landbouwers. Biologische kleding bedrukken is het duurzaamst met waterinkt.

Bamboe fibers

Bamboe is een grassoort. Het is de snelst groeiende natuurlijke grondstof op onze aarde. Bamboe groeit soms tot meer dan twintig meter hoog en kan zelfs een halve meter per dag groeien! Dit maakt bamboe tot ideaal materiaal als grondstof.

Daarnaast heb je voor het laten groeien van bamboe geen insecticiden, kunstmest en pesticiden nodig.

Het productie-proces om van de bamboe stengels garen te maken, is helaas nog een stuk minder milieuvriendelijk. Hierbij zijn veel chemicaliën nodig. Voor het bepalen van de duurzaamheidsfactor is het van belang om te weten of deze chemicaliën worden verwerkt in een gesloten systeem.

Gerecyclede materialen

Onze Salvage collectie bestaat uit kleding gemaakt uit 100% gerecyclede materialen. Voor deze kleding worden er reststoffen verzameld van de biologische textielproductie. Vervolgens worden er vezels van gerecycleerde PET-flessen aan toegevoegd waardoor er een mix van katoen en polyester ontstaat.

Welk materiaal is het meest duurzaam?

Dat is geen vraag die je zo 1,2,3 kan beantwoorden. Voor de één is het niet gebruiken van landbouwgif bij de katoenteelt duurzaam genoeg. Voor een ander gaat dit niet ver genoeg en zal er ook minder waterverbruik moeten zijn. Dat brengt je dichter bij duurzame kleding van gerecyclede materialen.

Zo heeft iedereen zijn eigen overwegingen. Geef aan wat voor jou belangrijke duurzame vereisten zijn, zodat we je goed kunnen adviseren.

Op zoek naar een ander kledingstuk?

Kun je geen duurzaam kledingstuk naar wens vinden? Neem dan contact met ons op. Wij bieden meer dan we online kunnen laten zien. Ook is het in samenwerking met jou mogelijk een custom made product te laten maken.

Offerte aanvragen voor duurzame kleding?

Met onze kleding maak je een sterk gebaar. Vraag daarom vandaag nog een vrijblijvende offerte aan! Binnen één werkdag ontvang je van ons reactie.

Inspiratie per mail ontvangen?

De waardering van greenpremium.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 10 reviews.