Bamboe producten

Bamboe is een veel gebruikt duurzaam materiaal om een product milieuvriendelijk te produceren. Steeds meer producten zijn ook verkrijgbaar in een bamboe variant. Bekijk  onze selectie van bamboe producten.

Online offerte aanvragen

1–20 van 51 resultaten

Array ( [0] => 13769 [1] => 15270 [2] => 3920 [3] => 1832 )

Wat is Bamboe?

Bamboe is een plant die voorkomt in tropische- en subtropische gebieden en zijn oorsprong vindt in China. Er zijn meer dan 1500 soorten bamboe wereldwijd, ongeveer 50 soorten worden commercieel ingezet.

De grondstof behoort tot de gras familie Poaceae. Van alle grassoorten, is bamboe de grootste en de enige die kan uitgroeien tot een bos. Hoewel bamboe een gras is, hebben veel van de grote houtachtige bamboesoorten een boomachtig uiterlijk en worden ze vaak beschouwd als bamboe bomen.

Waarom is bamboe een duurzaam materiaal?

Bamboe is om diverse redenen ontzettend duurzaam. Het is biologisch afbreekbaar, heeft weinig ruimte nodig om te groeien en weinig water nodig om flink te groeien. Vergelijken we dit met katoen, waar nog steeds de meeste textiel van gemaakt wordt, dan is bamboe flink duurzamer. Naast minder water zijn er ook geen chemicaliën nodig om bamboe te produceren en te verwerken, wat bij regulier katoen wel het geval is.

Daarnaast groeit bamboe enorm snel. Bamboe kan wel meer dan een meter per dag groeien. Binnen een korte tijd is er op deze manier veel grondstof beschikbaar om diverse bamboe producten mee te maken. De lucht wordt ook schoner door bamboe; het neemt meer dan vijf ton CO2 op per hectare. Dat is vijf keer meer dan hetzelfde oppervlak aan bomen.

Tot slot is bamboe ijzersterk en tegelijkertijd buigzaam. Unieke elementen dat ervoor zorgt dat bamboe gebruikt kan worden bij de productie van verschillende soorten producten. En je doet er ook nog eens een lange tijd mee; een win-win situatie.

Bamboe producten

Zoals gezegd, heeft bamboe weinig grondstoffen nodig om te groeien, groeit het enorm snel, is het een sterk product en gaat het lang mee. Het is dan ook niet raar dat er steeds meer producten van bamboe gemaakt worden. Van bamboe pennen tot bamboe notitieboeken en van bamboe speakers tot bamboe tandenborstels; tegenwoordig is er altijd wel een bamboe product van een productcategorie te vinden.

Een van onze populairste items is de bamboe mok. Deze mok wordt uit een stuk van de bamboepaal gemaakt, vervolgens geschuurd en that’s it. Geen elke bamboe mok is hetzelfde, waarmee je een uniek bamboe product op tafel heb staan. Nog leuker wordt het als je je eigen logo erin gegraveerd!

Bamboe kleding

Naast producten is het ook mogelijk om van bamboe kleding te maken. De bamboestammen worden versnipperd en worden vervolgens chemisch of mechanisch verwerkt. De diverse processen zorgen uiteindelijk voor een pulp, dat verwerkt wordt tot draden waarmee geweven kan worden.

Kleding waar bamboe in is verwerkt staat erom bekend dat het erg zacht aanvoelt. Daarnaast absorbeert het snel vocht en droog het snel. Bamboe wordt daarom steeds vaker gebruikt om handdoeken van te maken.

Bamboe kleding bedrukken

Ook bamboe kleding is zeer geschikt om te bedrukken met een eigen logo of ontwerp. Wij adviseren je graag welke bedrukking het best geschikt is voor jouw doeleinden.

Certificering

Alle producten die gemaakt zijn van bamboe kunnen voor een FSC certificaat in aanmerking komen, van textiel tot aan mokken. Deze herken je aan het FSC label. Indien een product de FSC certificering heeft is het product gemaakt met extra aandacht voor het milieu en dierenwelzijn. Bamboetextiel kan ook gecertificeerd zijn door externe partijen. Voorbeelden hiervan zijn Oeko-tex, SKAL en KRAV.

Maak indruk met bamboe

Wat ons betreft is het duidelijk: bamboe is een zeer geschikte grondstof om duurzame producten en textiel mee te produceren. Alle bamboe producten kunnen voorzien worden van een bedrukking, meestal via een gravure. Wij adviseren je graag over de juiste bedrukking. Vraag via de onderstaande button vrijblijvend een offerte aan.

Vraag offerte aan

Inspiratie per mail ontvangen?

De waardering van greenpremium.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 10 reviews.