Suikerriet producten

Suikerriet is een veel gebruikt duurzaam materiaal om bioplastic mee te produceren. Plastic gemaakt van suikerriet is net zo sterk als traditionele plastic (gemaakt van aardolie), echter veel duurzamer om te produceren. De grondstof is namelijk hernieuwbaar, in tegenstelling tot aardolie.

Online offerte aanvragen

Alle 7 resultaten

Wat is suikerriet?

Suikerriet is een rietsoort dat met name in Brazilië, India en China groeit. Tot de ontdekking van de suikerbiet, was suikerriet de enige grondstof waar suiker mee gemaakt kon worden. Suikerriet wordt gebruikt in diverse producten, zoals siropen, jams en fruitconserven. .

Plastic gemaakt van suikerriet

Naast dat suikerriet in diverse levensmiddelen wordt gebruikt, wordt er tegenwoordig ook plastic van gemaakt. Althans, van de restproducten van suikerriet. Na de oogst van de suikerrietplant blijven er twee reststromen over: suikersap en melasse. Deze reststromen worden uiteindelijk omgezet in bio-polyethyleen, de basis voor het plastic gemaakt van suikerriet.

Het grote voordeel van plastic van suikerriet is de manier van produceren. Suikerriet neemt CO2 en kost veel minder CO2 om te verwerken dan bijvoorbeeld aardolie.

Waterfles van suikerriet

Steeds meer producenten gebruiken suikerriet als grondstof voor hun product. Bijvoorbeeld de waterflessen van Oasus en Be O bottle. Beide waterflessen zijn gemaakt van suikerriet en een duurzaam alternatief voor de hervulbare plasticfles.

Producten van suikerriet laten bedrukken

Het assortiment van producten van suikerriet breidt steeds meer uit. Inmiddels bieden we onder andere lippenbalsem aan van suikerriet, koffiemokken en pennen. Alle producten van suikerriet zijn te bedrukken met een eigen logo of slogan. Zo maak je je duurzame relatiegeschenk nóg bijzonderder!

Offerte aanvragen voor suikerriet producten

Wil jij een origineel en duurzaam geschenk aan je relaties, medewerkers of klanten aanbieden? Wij denken graag met je mee. Vraag gemakkelijk een offerte aan, we streven ernaar om binnen één werkdag contact met je op te nemen.

Vraag een offerte aan

Inspiratie per mail ontvangen?

De waardering van greenpremium.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 10 reviews.