Duurzame mokken – waar kies jij voor?

Wat is een duurzame mok? Daarover verschillen de meningen nogal. Het is dan ook een vraag waar wij niet 1,2,3 een duidelijk antwoord op kunnen geven. Dat klinkt misschien raar, maar er zijn enorm veel verschillende factoren die hierbij meespelen.

Wat we wel kunnen doen is alle duurzame varianten voor je op een rij zetten en duidelijk aangeven waar ze van gemaakt zijn. Zo kan je zelf de beslissing nemen welke mok het beste bij jouw duurzame wensen past.

plastic bekers

Bamboe mokken

Bamboe heeft een duurzaam imago, omdat deze grassoort heel snel groeit en weinig kunstmest nodig heeft.

Een nadeel is dat bamboe veel bewerking nodig heeft om toepasbaar gemaakt te worden. Let er tevens op dat mokken gemaakt van bamboe vaak vervaardigd zijn uit meerdere materiaalsoorten; bamboe vezels en PP of andere thermoharders. Deze laatste materiaalsoorten hebben wel weer als voordeel dat je mok lang mee gaat. Laat je je keramieken mok vallen, dan is deze kapot. Dat zal bij een combinatie van bamboe en PP niet zomaar het geval zijn.

Bioplastics

Door mokken van bioplastics te gebruiken bespaar je op fossiele grondstoffen. Deze laatste groep wordt steeds schaarser én duurder. Het materiaal voor bioplastics wordt vaak onttrokken aan afvalstromen uit de landbouw. Een mooie manier om wat moois van afval te maken. De koffie mokken die wij in ons assortiment voeren bevatten o.a. tarwe-, mais-, bamboe- en rijstvezels.

Een interessant artikel over de voor-en nadelen van bioplastic lees je in dit artikel van Resource.

Gerecycled plastic

Net als bij bioplastics bespaar je bij het gebruik van gerecycled plastic ook op fossiele grondstoffen. Door het recyclen van plastic zorg je voor minder afval en minder broeikasgassen.

RVS

De koffie to go mokken van bijvoorbeeld Klean Kanteen zijn gemaakt van RVS. Door je koffie in je eigen meegenomen RVS mok te (laten) schenken bespaar je op energie én afval. Een ander voordeel is dat RVS mokken super lang mee gaan.

Cradle 2 Cradle

Cradle 2 Cradle is een ontwerpfilosofie waarbij elk gebruikt materiaal van het product volledig hergebruikt kan worden. Er ontstaat dus geen afval! Een goede afvalinzameling is hierbij natuurlijk wel van belang. Voorbeeld van zo’n mok is onze Dia eco mok.

We hopen je met bovenstaand overzicht wat meer inzicht te hebben gegeven. Mocht je nog vragen hebben over bepaalde materiaalsoorten; schroom niet en neem gerust contact met ons op.

Kies vooral de mok die het beste bij jou bedrijfsfilosofie past. Bekijk de verschillende modellen op onze pagina met duurzame mokken.

Inspiratie per mail ontvangen?

De waardering van greenpremium.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 10 reviews.