Duurzame powerbanks bedrukken

Powerbanks zijn ideale batterijen om bij je te hebben als je onderweg bent. Je telefoon is bijna op; sluit hem aan op je powerbank en je kan weer even verder met bellen, appen of foto’s maken.

Powerbanks heb je in allerlei soorten en maten. Wil je een duurzamere optie hebben? Dat kan!

Bekijk hier direct onze collectie duurzame powerbanks. Lees verder als je meer wilt weten.

duurzame powerbanks blog

Powerbank op zonnecellen

Je powerbank opladen met zonne-energie, zodat je vervolgens je elektrische devices groen kan opladen. Hoe tof is dat? Doordat je niet de stroom van het net haalt, maar zelf opwekt, heb je het zelf in de hand en bespaar je op vervuilend opgewekte energie. Kijk hier eens naar onze uitgebreide collectie solar powerbanks.

Powerbank met duurzame behuizing

Een tweede optie is een powerbank aan te schaffen met een behuizing van hout of bamboe. Doordat dit natuurproducten zijn, moet je er wel altijd rekening mee houden dat er onderling kleurverschillen kunnen optreden. Houtsoorten die gebruikt worden zijn bijvoorbeeld vuren en walnoot. Wat bespaar je hiermee? Er hoeft in dit geval geen omhulsel van bijvoorbeeld plastic gemaakt te worden. De besparing zit het dus vooral in het productieproces van het materiaal.

Afval

Mocht je powerbank het begeven gooi hem dan niet in de prullenbak. Lever hem, net als je usb sticks, altijd apart in bij het klein chemisch afval. In het op de juiste manier verwerken van deze e-waste zit enorm veel milieuwinst!

Belangrijke factoren bij aanschaf

Drie belangrijke factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een powerbank zijn de capaciteit, de prijs/kwaliteit verhouding en de draagbaarheid.  Deze laatste wordt nog al eens vergeten. Om een vorm en formaat te kiezen is het belangrijk om te weten of je de powerbank in je tas, jas of broekzak stopt.

De capaciteit van de duurzame powerbanks loopt op dit moment (juli 2018) uiteen van 2000 mAH tot en met 9000 mAH. Afhankelijk van wat je op wilt laden en hoe snel kan je je keuze maken. Laat je hierbij goed adviseren.

Is een duurzame powerbank met opdruk of gravering iets voor jou om weg te geven aan je relaties? Kijk dan voor een totaaloverzicht in onze catalogus bij duurzame powerbanks.

Inspiratie per mail ontvangen?

De waardering van greenpremium.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 10 reviews.