Eco USB sticks

Wat zijn de beste relatiegeschenken? Een geschenk dat nuttig en herkenbaar is, bijvoorbeeld de eco usb stick! ‘Maar zijn deze tegenwoordig nog nuttig?’ zal je denken? En hoe maak je usb sticks herkenbaar?

Bekijk hier de collectie eco usb sticks of lees verder.

duurzame usb sticks

Eco USB sticks en Plastic Whale

Marius wil van de wereld een betere plek maken. Hij vaart met zijn boot door de kanalen in Amsterdam met één doel: vissen naar plastic. Vier jaar geleden is Marius hier mee begonnen en zijn organisatie groeit nog steeds. We hebben het hier over Plastic Whale. Met het plastic dat ze opvissen bouwen ze boten en met deze nieuwe boten, vissen ze weer naar plastic. Plastic Whale is over de hele linie groen: van hun missie en visie tot hun relatiegeschenken. Zo hebben ze tijdens hun laatste persconferentie, USB sticks van gerecycled plastiek uitgedeeld.

Relatiegeschenken, zoals bijvoorbeeld eco usb sticks, dragen bij aan je bedrijfs imago. Een relatiegeschenk geven aan je zakelijke relaties is één van de momenten waarop je je waardering laat blijken. Om je imago te steunen zijn er twee aspecten van belang: nuttigheid en een herkenbare huisstijl.

Is een USB stick nog nuttig?

Gebruiken mensen nog wel een usb flash drive nu het gebruik van de Cloud zo snel groeit? Met andere woorden; als je als bedrijf usb sticks geeft aan je klanten, heeft dit dan nog wel een positieve impact op jouw imago?

Tegenwoordig is online veiligheid een heel belangrijk onderwerp. Een usb stick is nog steeds één van de veiligste opties om snel data aan een collega door te geven en te delen. USB middelen blijven veiliger dan de online opties. USB sticks kunnen ook gebruikt worden om passwoorden te houden, om je laptop of mobiel te beschermen, enz… Dus ja, usb sticks zijn zeker nog nuttig.

Hoeveel mensen gebruiken nog een usb stick? Uit een enquete van Onemorething.com blijkt dat nog iets meer dan 80% van de bezoekers nog een USB stick gebruikt (juli 2017). Ook het rapport van Global Industry Analysts toont dat de wereldmark voor usb flash drives groter dan een half miljard producten zal zijn in 2020. De vraag naar usb sticks blijft dus bestaan.

Vind de USB stick die het beste bij je past

Kies de usb stick die het beste bij je bedrijf past. Bij Green Premium kun je je usb-sticks aanpassen aan je eigen huisstijl. Zo hebben wij inmiddels usb sticks van gerecycled plastic gemaakt voor Plastic Whale, houten usb sticks gemaakt voor een bedrijf dat houten straatmeubilair maakt en duurzame usb sticks voor een bedrijf dat in de toekomst gelooft.

Wat zijn de verschillende mogelijkheden voor bedrukte duurzame USB sticks? Hoe kies jij de USB die bij je huisstijl past? Twee zaken die van belang zijn: de materialen en de vorm.

Duurzame materialen

Iedereen heeft wel eens de klassieke rechte usb stick gezien, maar heb al eens de duurzame variant gezien? Duurzaam betekend hier de behuizing van de usb stick bestaat uit duurzaam materiaal.

Houten USB stick

eco usb sticks - voorbeeld: usb stick woody

Voor een houten behuizing van een USB stick, heb je verschillende keuzes. Zoals bijvoorbeeld de keuze tussen esdoornhout of rozenhout. Elke stijl vraagt om een ander soort hout. Bij houten usb sticks kan je logo of slogan worden aangebracht door middel van een gravering of een zeefdruk.

Bamboe USB sticks

eco usb sticks - voorbeeld: usb stick bamboe 2

Bamboe is niet alleen duurzaam maar ook design. Een bamboe usb stick is een trendy relatiegeschenk. Net als bij hout is het mogelijk dat er onderling wat verschil zit in kleur, formaat en vorm. Je logo kan door middel van tampondruk of een lasergravering worden aangebracht.

Papier

eco usb sticks - voorbeeld: usb stick papier

USB sticks van papier bestaan ook. Deze USB stick heeft een papieren buitenkant. Je logo of slogan kan worden aangebracht door middel van een gravering of een tampon/zeefdruk.

Vormen

Er zijn bijna onbeperkte mogelijkheden voor de vormen van de behuizing. Laat je creativiteit de vrije loop. Hieronder vind je enkele voorbeelden; van de meest klassieke tot de meest creatieve.

Klassiek

eco usb sticks - voorbeeld: usb stick koord 3

De klassieke vorm: recht en lang. Gemaakt met een een donkere houten behuizing, straalt deze usb stick klasse uit.

Turning stick

eco usb sticks - voorbeeld: usb stick swivel

Deze uitklapbare usb stick is voor 50% gemaakt van plantaardige vezels (linnen, jute, hennep) en 50% plastic (PP en maiszetmeel). Het beschermkapje kan je nooit verliezen, want deze zit vast aan de stick. Ook leverbaar in bamboe, gerecyled plastic en papier.

Custom-made vormen

Ga jij voor iets meer creativiteit? Wil je een USB die jouw product of dienst laat uitblinken? Kies dan voor een opvallende of custom-made vorm! Heb je zelf een idee of kunnen wij je hierbij in ondersteunen? Laat het ons weten, zodat we samen tot een opvallend item kunnen komen. Hieronder een paar voorbeelden:

Wasknijper USB

eco usb sticks - voorbeeld: usb stick wasknijper

Een leuke wasknijper USB flash drive om zowel je documenten vanuit de computer en je losse papieren samen houden.

Credit card USB

eco usb sticks - voorbeeld: usb stick hout credit card

Ideaal om in je portemonnee te stoppen! De usb stick neemt niet meer plaats in dan een gewone kaart. Zeer populair met een bamboe behuizing.

Conclusie

Er zijn enorm veel mogelijkheden op het gebied van eco usb sticks. De medewerkers van Green Premium zijn er om je te helpen en te adviseren welke stick het best bij jou past.

Als laatste nog een milieuvriendelijke tip: met je oude USB stick  kunnen de e-waste verwerkers veel doen: recyclen van ijzer, koper en kunststoffen plus schadelijk stoffen verwijderen zodat deze het milieu niet belasten. Inleveren dus!

Inspiratie per mail ontvangen?

De waardering van greenpremium.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 10 reviews.