Neutral®: gecertificeerde verantwoordelijkheid

Neutral® is een duurzaam kledingmerk waar wij zeer enthousiast over zijn. Verantwoordelijkheid en kwaliteit in één; dat willen wij onze klanten bieden.

Duurzame kleding maken kan tricky zijn. Maar met de juiste certificaten hoeft dat niet zo te zijn. Certificaten helpen Neutral® een verantwoorde weg te vinden door de productieketen: van de katoenplantage tot het uiteindelijke product. De certificaten garanderen dat de Neutral® producten geproduceerd zijn volgens de strengste standaarden in de wereld.

Bekijk hier de hele collectie of lees verder.

Neutral® in het kort

 

Certificaten uitgesplitst

100% biologisch katoen

In plaats van te spuiten met giftige chemicaliën gebruiken de boeren biologische pesticedes zoals suikerwater. Dit suikerwater trekt mieren aan, die er vervolgens voor zorgen dat kevers en plaagaanvallen voorkomen worden.

Het niet spuiten van giftige chemicaliën zorgt er ook voor dat de mensen die het land bewerken geen ziektes ontwikkelen die daar mee samenhangen.

fairtrade

Indiase boeren hebben het moeilijk om van hun katoenoogst te leven. Ze hebben een zwakke onderhandelingspositie en de prijzen op de markt zijn instabiel. Fairtrade zorgt ervoor dat de boeren een eerlijke kans krijgen hun leven te verbeteren.

Indiase boeren hebben het moeilijk om van hun katoenoogst te leven. Ze hebben een zwakke onderhandelingspositie en de prijzen op de markt zijn instabiel. Fairtrade zorgt ervoor dat de boeren een eerlijke kans krijgen hun leven te verbeteren.

oeko tex certificaat  eu ecolabel

De T-shirts en andere kleding moeten natuurlijk ook nog een kleurtje krijgen. Voor Neutral® is het geen probleem duurdere en milieuvriendelijke verven te gebruiken. Ook wordt er gebruik gemaakt van biologische verzachters. Daarnaast wordt het afvalwater dat tijdens het proces ontstaat gezuiverd en hergebruikt.

neutral responsibility  sa8000

De fabrieken waar de kleding in elkaar genaaid wordt, worden aangedreven door windturbines. Werknemers maken normale uren, krijgen een goede vergoeding en werken in een gezonde en veilige omgeving. Kinderarbeid wordt niet getolereerd.

Oog voor detail

Neutral® heeft ook oog voor de details. Zo zijn de knoopjes op de kledingstukken niet gemaakt van plastic of metaal, maar worden ze gemaakt van katoen.

Zelfs de hangtags die aan de kleding hangen worden verantwoord gemaakt. Tijdens het productieproces van katoen blijft er altijd materiaal over dat niet geschikt is voor productie. In plaats van dit weg te gooien, maakt Neutral® er hangtags van welke gecertificeerd zijn door de Global Recycled Standard.

Neutral® kleding is schoon en klaar om gebruikt te worden, omdat schadelijke stoffen vermeden worden tijdens de productie.

Trek het aan en geniet van een stukje duurzaamheid!

Bekijk hier de hele collectie

Inspiratie per mail ontvangen?

De waardering van greenpremium.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 10 reviews.