Sheltersuit tassen

Sheltersuit is een sociale onderneming bekend van de waterdichte jas die omgevormd kan worden tot een slaapzak. Deze unieke combinatiejas wordt speciaal voor daklozen en vluchtelingen gemaakt.

Sheltersuit gaat ervan uit dat iedereen op deze wereld zelfvertrouwen, ontwikkeling en gelijkheid verdient. Ze dragen bij aan dit doel door daklozen en vluchtelingen van warmte te voorzien. Daarnaast werkt de stichting met mensen met speciale behoeften. Dit werkt in beide richtingen.

Bekijk hier de tassen collectie of lees verder hieronder.

Sheltersuit tassen

Hoe begon het?

Nadat Bas Timmer klaar was met zijn modestudie besloot hij zijn talenten in te gaan zetten voor het Sheltersuit-project. De aanleiding voor deze beslissing was het tragische verhaal van de vader van zijn beste vriend die dakloos was en stierf aan onderkoeling op straat. Bas besloot om een ​​gratis slaapzak te maken die de daklozen zou beschermen tegen de kou. Zo is dit initiatief geboren.

De Sheltersuit is een wind- en waterdichte jas die kan worden omgevormd tot een slaapzak. Je ritst gewoon de slaapzak op de jas en je hele lichaam wordt beschermd tegen de kou. Overdag kan de slaapzak worden opgeborgen in de bijpassende rugzak. Sheltersuit maakt gebruik van de beste kwaliteit materialen geleverd door onze partners Ten Cate, Nomad, 3M en YKK. De hoge kwaliteit isolerende stoffen garandeert dat iedereen die het Sheltersuit draagt, dag en nacht beschermd is tegen de meest extreme weersomstandigheden.

De productie

De Sheltersuits worden in elkaar gezet in een geïmproviseerd naaiatelier, waar de machines bemand worden door asielzoekers uit bijvoorbeeld Syrië.

Het team

Sheltersuit bestaat uit een team van 32 hardwerkende mensen die elk op hun eigen manier bijdragen aan een betere, meer sociale samenleving . Van vrijwilligers en daklozen, tot mensen met speciale behoeften en Syrische vluchtelingen, ze spelen allemaal een rol.
De verschillende culturele achtergronden en etniciteiten van de teamleden creëren een unieke dynamiek.

Sheltersuit bevordert sociale contacten en slaagt erin mensen van verschillende achtergronden samen te brengen. Ze leren van elkaar en delen het gemeenschappelijke doel van samenwerken met passie en expertise. Sheltersuit verwelkomt iedereen.

Ontwikkeling

Sinds de productie van het eerste Sheltersuit in 2014 is het concept geëvolueerd op veel manieren. De jas werd op basis van ervaringen van de dragers aangepast. De stichting zelf heeft grote vooruitgang geboekt op het gebied van professionalisering. Het is nu gevestigd op een industrieterrein, Spinnerij Oosterveld, waar je een veelvoud aan creatieve startups kunt vinden.

De professionalisering wordt nu uitgebreid door het aanbieden van een beperkte range producten voor de detail- en groothandel. Op die manier kan de stichting een belangrijke rol spelen in het leven van andere mensen.

Het doel voor de komende jaren is om duizenden Sheltersuits te produceren en ze lokaal én in het buitenland te verspreiden onder daklozen en vluchtelingen die in vluchtelingenkampen leven. Om dit te bereiken zal Sheltersuit samenwerken met verschillende instellingen en belanghebbenden in het buitenland.

Naast het produceren van de Sheltersuits heeft de stichting een tweede doel: het vergroten van kansen op de arbeidsmarkt voor mensen met speciale behoeften. Door banen te creëren bij Sheltersuit geven ze mensen de tools om geleidelijk actief deelnemer te worden op de arbeidsmarkt.

De vrijwilligers krijgen begeleiding, scholing en trainingen aangeboden. De grootste droom voor de toekomst en het uiteindelijke doel van Sheltersuit is om wereldwijd te zorgen voor warmte voor iedereen die dat nodig heeft.

Sheltersuit tassen collectie

Speciaal voor jou hebben we een aantal tassen in onze collectie opgenomen. Bekijk ze hier.

Wilt u nog meer lezen over dit mooie initiatief? Lees er meer over op hun website.

Inspiratie per mail ontvangen?