Top 5 beste duurzame relatiegeschenken van 2018

Afgelopen jaar hebben we gemerkt dat duurzame relatiegeschenken aan een échte opmars begonnen zijn. Mensen kiezen bewust niet meer voor reguliere geschenken, maar geven heel duidelijk aan dat ze artikelen willen van duurzamere materialen.

Om je een idee te geven hebben we de beste duurzame relatiegeschenken van 2018 voor je op een rij gezet.

1) Bambook notitieboek

Bambook KPN

Notitieboekjes waren het afgelopen jaar zeer gewild. De duurzame notitieboeken die er uitsprongen qua populariteit zijn de Bambook en het Correctbook. Beide merken zijn gespecialiseerd in uitwisbare notitieboeken waardoor je geen papierafval hebt en oneindig kan schrijven. Zowel Bambook als Correctbook zijn made in Holland en worden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in elkaar gezet.

Het verschil tussen beide merken zit hem in de vormgeving en het goede doel waar een deel van hun opbrengst heen gaat. Zo wordt er voor elke verkochte Bambook een boom geplant in een gebied waar dit gezien de omstandigheden zeer nodig is. Denk hierbij aan gebieden waar mangrovebossen en bossen zijn verwoest en gekapt, waardoor de lokale bevolking onvruchtbare landbouwgrond heeft en bloeiende ecosystemen volledig worden weggevaagd. Correctbook schenkt de notitieboeken aan kinderen in Afrika, zodat ook zij naar school kunnen voor een betere toekomst.

2) Duurzame usb sticks

usb stick bamboe tu delft

Wat kan er duurzaam zijn aan een usb stick? De behuizing! Reguliere usb sticks zijn vooral gemaakt met een plastic behuizing. Voor het maken van plastic heb je aardolie nodig. Door gebruik te maken van duurzamere alternatieven heb je dit niet nodig. We hebben duurzame usb sticks met behuizingen van hout, bamboe, kurk, papier en gerecycled plastic.

3) Jute tassen

jute tassen

Afgelopen jaar zijn er heel wat jute tassen weggeven. Het telen van jute vereist zeer weinig kunstmest of pesticiden. Zoals je misschien wel weet wordt biologisch katoen verbouwd zonder gebruik te maken van kunstmatige meststoffen of bestrijdingsmiddelen. Katoenen tassen van biologisch katoen hebben wij ook in ons assortiment.

Het grote voordeel van jute is dat het CO2 neutraal en biologisch afbreekbaar is. Bovendien kan jute in vier tot zes maanden worden geteeld en heeft het een hoge opbrengst.

4) Jeans pennen

jeans pen

Vanuit ons assortiment duurzame pennen is de jeans pen een echte hardloper. Het unieke aan deze pen is dat hij gemaakt is van de restproductie van spijkerbroeken. Het gebruikte plastic in de pen is ook verkregen uit het recycleproces.

Note sept.2019: helaas is de jeans pen niet meer leverbaar.

5) Sprout potlood

sprout potlood Mundo kinderopvang

Al best lang in ons assortiment, maar hij blijft populair: het Sprout potlood. Het leuke aan dit potlood is dat je hem kan planten als je hem bijna opgeschreven hebt. Bij de keuze van de zaadjes kan je kiezen uit kruiden, bloemen of groenten. Een lasergravering van je logo maakt dit potlood tot een leuk, promotioneel item.

Meer weten?

Wil je meer weten over bovenstaande producten of ben je op zoek naar een ander duurzaam relatiegeschenk? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Inspiratie per mail ontvangen?

De waardering van greenpremium.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 10 reviews.