Zaadzakjes bedrukken

Het voorjaar staat weer voor de deur; tijd om wat bloemen te gaan zaaien! Niet alleen zorg je voor een kleurrijke tuin, maar ook de bijen en andere insecten doe je een plezier met bloeiende planten.

Bijenpopulatie

Meer dan de helft van de 360 bijensoorten in Nederland staat op de rode lijst. Zo’n 10% is al uitgestorven (bron: Volkskrant 7 feb. 2018). Dat kan een groot probleem worden, want van alle insecten is de bij toch echt wel de belangrijkste bestuiver van onze gewassen.

Het helpt natuurlijk ook niet dat veel huishoudens hun tuin vol leggen met grind of stoeptegels. Juist deze tuinen kunnen wel wat groen en bloemen gebruiken. Tijd voor actie!

zaadzakjes bedrukken

Nationale Zaaidag 22 april 2019

Inmiddels is het een jaarlijks terugkerend evenement: de Nationale Zaaidag. Stichting Bijenvrienden en imker Pim Lemmers roepen particulieren, gemeenten, agrariërs, scholen en andere grondbezitters op om bloemstroken aan te leggen zodat er één groot bloemenlint voor bijen ontstaat.

Ook de Pollinators, een actiegroep voor bijen, zijn een belangrijke partij bij het zaaien van bloemen. Zij proberen zoveel mogelijk mensen te activeren in en rondom hun omgeving met als doen te zorgen voor genoeg voedsel voor de bijen. Dit doen ze o.a. door het organiseren van ludieke acties.

Assortiment

Alle verschillende zaaiproducten die we in ons assortiment hebben opgenomen, kunnen worden voorzien van je logo of boodschap. Er zit vast een artikel bij dat goed bij jouw onderneming past. Houd je van recalcitrant dan zijn de guerilla gardening kleiballetjes wat voor je. Gaat je voorkeur naar wat grotere planten, dan zijn de verschillende fruitboompjes een goede keus voor je.

Win-winsituatie

Het mooie van bloemzaadjes en ander zaaigoed is dat je én de natuur een handje helpt en je voor een langere periode onder de aandacht van je relaties bent. Een kleurrijke win-winsituatie!

Help de bijen en insecten en zet je relaties aan tot het zaaien van bloemen. Bekijk hier ons hele assortiment duurzame tuinproducten.

 

Inspiratie per mail ontvangen?

De waardering van greenpremium.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 10 reviews.